Sunday, September 12, 2010

Pot-roasted duck legs with figs / Cuisse de canard aux figues

 

for 2 people / pour 2 personnes

2 duck legs / cuisses de canard

2 small sweet onions / petits oignons doux

4 garlic cloves / gousses d�ail

6 figs / figues

a sprig of thyme / brin de thym

1 small glass Cartag�ne or sweet Muscat wine / petit verre de Cartag�ne ou Muscat doux

salt, pepper / sel, poivre

Brown the duck legs in a heavy cast iron casserole. / Faire dorer les cuisses de canard dans une casserole en fonte.

Add the other ingredients to the casserole, cover and bring to the boil.  / Ajouter les autres ingr�dients, couvrir et faire bouiller.

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Leave it to simmer for 45 minutes.  /  Laisser-le mijoter pour 45 minutes.

Heat the oven to 180 degrees C.  Remove the duck legs from the sauce and put them to brown in an oven-proof dish in the oven for 10 minutes. / Faire chauffer le four � 180 d�gr�es.  Enlever les cuisses de canard de la sauce et les mettre au four dans un plat � four pour 10 minutes.

Serve the duck legs with the sauce and some rice or potatoes.  /  Servir les cuisses de canard accompagn�es de la sauce et du riz ou des pommes de terres.

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