Moules � la cr�me
The taste of
Le go�t normand aux saveurs du Midi
for 4 as a first course, 2 as a main course
une entr�e pour 4 personnes, un plat pour 2
1 kg mussels / moules
1 large onion, thinly sliced / gros oignon, coup� en tranches fines
4 cloves of garlic, chopped / gousses d
250 ml white wine / vin blanc
159 ml cr�me fra�che
thyme, savoury and a pinch of paprika / thym, sariette, un peu de piment doux
salt / sel
25 gm butter / beurre
2 tablespoons olive oil / 2 cuiller�e � soupe d
Clean the shells of the mussels and remove the beards.
Nettoyez les moules et enlevez les
In a large saucepan, sauter the onion gently in the butter and olive oil for about 10 minutes. Add the garlic for 2 minutes.
Dans une grande marmite, faire cuire � feu doux l
Remove from the heat and allow to cool for a few minutes.
Retirez la marmite du feu et laissez-la refriodir pour 2 minutes.
Add the herbs, paprika, salt and wine. Add the mussels and bring slowly to the boil. Simmer until all the mussel shells have opened, about 5 minutes.
Ajoutez les herbes, le piment doux, le sel et le vin. Ajoutez les moules et faites-le bouillir. Faites-le cuire � feu doux jusqu
Add the cr�me fra�che and serve the mussels with the sauce, wedges of lemon, some crusty bread and a glass of white wine.
Ajoutez la cr�me fra�che et servez les moules avec la sauce, des morceaux de citron, des tranches de pain et une verre de vin blanc.

Chilled tomato soup / soupe de tomates fra�che

500 gm tomatoes / tomates
1 sweet onion / oignon doux
salt / sel
1 tablespoonful olive oil / cuiller�e d
Peel the tomatoes and chop them. Chop the onion. Liquidise with the onion, oil and salt. Serve chilled garnished with chopped basil leaves.
�pluchez les tomates et coupez-les. Coupez l
B�rek (a Turkish recipe / une recette turque)
4 sheets of fillo pastry / 4 feuilles de brick
200 gm ricotta / fromage de brebis
1 sweet onion / oignon doux
2 cloves of garlic / gousses d
a small bunch of parsley / un petit bouquet de persil
ground coriander, paprika, cumin / un peu de coriandre, piment doux, cumin
salt / sel
Chop the onion, garlic and parsley. Mix with the ricotta, spices and salt.
Coupez l
Cut the pastry sheets in half (the ones I bought came in circular sheets about 20 cm in diameter). Put a spoonful of the cheese mixture on each piece and fold into triangles.
Coupez les feuilles de brick en deux. Mettez une cuiller�e du m�lange de fromage sur chaque morceau de brick and le pliez en triangle.

Fry the triangles in olive oil until they are lightly browned. Serve hot.
Po�lez les triangles dans un peu d

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